Stichting Volksvermaken Oosterhesselen

Evenementen

Stichting Volksvermaken Oosterhesselen is een stichting die verschillende activiteiten organiseert ter vermaak van de inwoners van Oosterhesselen en omstreken. We zijn ontstaan als een afvaardiging van alle buurten uit het dorp. Op deze website treft u de verschillende activiteiten die wij organiseren. Daarnaast hebben wij een agenda van de aankomende evenementen voor zover deze bekend zijn.

Palmpasen

Palmpasen is een jaarlijks evenement waarbij de kinderen in een grote stoet door het dorp lopen. De kinderen maken een palmhaan stok in de vorm van een kruis, die versierd is met snoepgoed en een haantje van brood

Koningsdag

De verjaardag van de koning wordt ook in Oosterhesselen gevierd. Dit wordt gevierd op de verjaardag van Prins Willem-Alexander op 27 april, tenzij dit op een zondag valt, dan zal het op de 26e van april worden gevierd. De invulling van deze dag varieert per jaar zoals fietstocht, markt en talentenjacht

Sinterklaas

Sinterklaas bezoekt heel Nederland in de maanden november en december. Een week nadat Sinterklaas met zijn Stoomboot in Nederland is aangekomen, zal deze ook in Oosterhesselen aankomen. Met begeleiding van meerdere pieten, muziek en gezelligheid valt tijdens de intocht altijd wel wat te beleven.

Spooktocht

Een spannende wandeltocht door Oosterhesselen, waarbij veel spoken en griezels zich bevinden in schuren en duistere plekken. De organisatie stamt af van een van de buurten uit Oosterhesselen en is door Volksvermaken overgenomen. Het is een 2 jaarlijks evenement wat rondom Halloween wordt gehouden. In 2013 haalden we een hoogtepunt met 800 bezoekers.

Op de Facebook van ZO34 is een prachtige compilatie van de spooktocht op 26 oktober 2019

Klik hier voor de video

Kerstwandeling

Elke 2 jaar organiseren wij de kerstwandeling. Dit is een tocht door het prachtige Oosterhesselen in winterse sferen. We versieren de route met verlichting en brengen een verhaal dat aan Kerst gekoppeld is, met verschillende typetjes.

Dorpsfeest
Een feest waarbij het hele dorp 3 dagen lang in teken staat van feest. Het programma is op vrijdag, zaterdag en zondag en bevat verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld de zeskamp, feestavond en optocht. Tijdens dit weekend strijden de buurten van Oosterhesselen om het kunstwerk de grote beer. De winnaar mag dit beeld plaatsen op een prominente plek in de buurt totdat het volgende dorpsfeest wordt gehouden.